home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Spirits
Edukans Actieplatform

In Ghana geloven veel mensen in spirits. Er was een jongen die een moeilijk examen moest doen, maar niet gestudeerd had. Een paar dagen v...

Spirits

In Ghana geloven veel mensen in spirits. Er was een jongen die een moeilijk examen moest doen, maar niet gestudeerd had. Een paar dagen voor de toets, wendde hij zich tot de priester, met de vraag hoe hij de spirits gunstig kon stemmen. 

De priester gaf hem een blaadje van een heilige boom met de opdracht die iedere dag tot aan het examen twee uur onder zijn tong te leggen voor het slapen gaan en na het opstaan. Maar in géén geval mocht hij van zijn stoel afkomen, het blaadje werkt alleen als je rustig op je plekje blijft zitten! 

Dus zat de jongen 's ochtends en 's avonds -elke dag tot aan het examen- twee uur op zijn stoel. Al op dag één verveelde hij zich te pletter en begon in zijn studieboek te lezen. Iedere dag tot aan het examen. Op de dag van het examen, slaagde de jongen voor de test. Was dit dankzij het blad onder zijn tong en de goed gestemde spirits of omdat de jongen zijn studieboek had gelezen?

Media bij bericht (1)

Reactie plaatsen